Spaghete cu ciuperci – reteta simpla si rapida
Pastele se pot prepara in sute de feluri si sunt pe gustul multora dintre noi. Reteta pe care v-o recomandam in continuare se pregateste rapid si este ideala pentru cina.
Ciupercile sunt foarte hranitoare si sanatoase, contin antioxidanti, proteine, multe dintre vitaminele complexului B, fibre, minerale si cresc senzatia de satietate.
Ingrediente:
– 1 pachet de spaghete sau alte paste preferate
– 500 g ciuperci taiate felii
– 4 linguri de unt
– 2 linguri de ulei de masline
– 1 cana de lapte
– 2 linguri de faina
– 4-5 catei de usturoi
– busuioc, cimbru, patrunjel, dupa plac
– sare, piper
Fierbeti spaghetele conform instructiunilor de pe pachet.
In timpul acesta, puneti o tigaie la foc mediu cu doua linguri de unt si rumeniti timp de 1 minut usturoiul taiat felii.
Adaugati ciupercile si lasati-le pe foc 7-8 minute, amestecand usor. Goliti ciupercile intr-un vas pentru a lasa tigaia libera.
Folositi aceeasi tigaie si topiti celelalte doua linguri de unt, in care adaugati faina si condimentele. Omogenizati bine, lasati 1-2 minute si adaugati laptele.
Lasati sosul sa prinda consistenta dorita, daca e nevoie mai puteti adauga lapte.
Cand sosul s-a ingrosat adaugati ciupercile, uleiul de masline si daca e nevoie, putina apa calda sau lapte. Lasati-le la foc mic 5-10 minute, dupa care turnati totul peste spaghetele fierte si strecurate.
Decorati cu patrunjel proaspat tocat.