Somon cu sos de portocale si miere
Somon cu sos de portocale si miere, o delicatesa din bucataria orientala. Reteta de somon este pentru doua persoane.
Ingrediente somon cu sos de portocale si miere
doua bucati file de somon
o portocala
o lingurita de miere
doua lingurite de susan alb
ulei de masline extravirgin
cateva picaturi de sos tabasco
sare, piper negru
Mod de preparare somon cu sos de portocale si miere
Ungeti un vas termorezistent cu ulei de masline. Spala somonul si aseaza-l in tava, apoi presare sare si piper. Stoarce jumatate de portocala peste fileurile de somon. Stropeste somonul cu o lingurita de miere si cu sosul tabasco, apoi acopera cu folie. Lasa 20 de minute la marinat.
Presara susanul. Acopera din nou cu folia si da tava la cuptor. Coace cu folie pentru a pastra suculenta somonului si pentru a evita arderea semintelor de susan.
Coace la 180 de grade, 25 de minute, apoi scoate folia si mai coace 5 minute. Somonul fie foarte usor rumenit, iar semintele de susan sa ramana inca albe.
Decoreaza somonul cu felii proaspete de portocala.