Pui cu sos de gogosari si miere
Puiul cu sos gogosari si miere poate fi servit alaturi de o garnitura de orez cu legume.
Ingrediente
o jumatate de pui
2 linguri de miere
2 gogosari
3 linguri de smantana
3 linguri de ulei de masline
sare, piper
Garnitura
o cana de orez
un morcov
doua linguri de ulei de masline
jumatate de radacina de pastarnac
doua cepe
o lingura de concentrat de legume
2 ardei kapia rosu
6 cani de apa
sare, piper
Mod de preparare
Garnitura
Taie rondele morcovul, ardeii si ceapa si pune-le la calit in uleiul de masline. Adauga pastarnacul ras prin razatoarea mica, sare, concentratul de legume si piper. Lasa sa se inmoaie bine.
Pune apa fierbinte si lasa sa dea in cateva clocote, apoi adauga orezul. Fierbe la foc mic, pana cand orezul absoarbe toata apa.
Intre timp, pune carnea de pui la prajit, in uleiul de masline. Adauga gogosarii taiati cubulete, sare, piper, mierea si lasa sa se calesca foarte bine, adaugand din cand in cand cate un strop de apa.
Puiul cu sos de gogosari si miere e gata. La final, adauga smantana si mai lasa 5 minute.