Prajitura cu visine, miere si scortisoara
In perioada in care apar visinele, aceasta reteta de prajitura vine perfect: prajitura cu visine, miere si scortisoara. Daca nu ai visine, poti face prajitura cu cirese.
Ingrediente prajitura cu visine, miere si scortisoara
100 g de visine fara samburi (sau cirese)
120 g de miere
80 g de gris
80 g de zahar
4 oua
o lingurita de scortisoara macinata
50 g de unt
150 g de mac
un plic de zahar vanilat
un plic de praf de copt
coaja de la o lamaie
o lingura de lapte
Mod de preparare prajitura cu visine, miere si scortisoara
Pune intr-un vas mierea, galbenusurile de ou, untul topit, coaja de lamaie rasa, scortisoara, praful de copt si amesteca cu mixerul pana compozitia devine ca o spuma si se ingroasa.
Macina macul, zahar si, impreuna cu zaharul vanilat adauga la compozitia de mai sus. Adaugam si visinile lasate la scurs si amesteca pana se incorporeaza ingredientele adaugate.
Bate albusurile spuma si adauga-le la compozitia de mac. Adauga grisul treptat amestecand.
Adauga o lingura de lapte, amesteca si toarna compozitia rezultata in forma, cu hartie de copt.
Baga la cuptorul preincalzit si lasa la foc tare pana se ridica blatul, apoi redu focul la minim si coacem mai departe pana devine prajitura devine aurie.
Scoate din cuptor, rastoarna prajitura si lasa sa raceasca.
Pudreaza prajitura cu visine, miere si scortisoara cu zahar praf sau orneaz-o cu grazura de ciocolata.