Piept de rata cu sos de coacaze negre si miere
Nu vei da gres daca alegi sa faci piept de rata cu sos de coacaze negre si miere pentru o cina romantica. O mancare destinata sa va rasfete, nu sa va sature.
Ingrediente
un piept de rata
125 g de coacaze negre
4 linguri de miere
120 ml de vin rosu
doua linguri de otet de vin rosu
doua linguri de lichior de coacaze negre
piper, ardei iute, anason
Mod de preparare
Tine cateva minute rata in apa cu o lingura de otet de vin rosu si cateva boabe de anason. Spala carnea si cresteaza pielita si grasimea. Pune sare, piper aromatizat cu coaja de portocala (macina piperul si amesteca-l cu coaja de portocala), paprika pe partea cu pielita.
Presara condimente intr-o farfurie, pune pieptul cu partea necondimentata in jos si roteste-l pana cand se aduna toate condimentele din farfurie. Lasa rata la frigider doua ore, la marinat.
Sosul de coacaze. Pune mierea intr-o tigaie si las-o sa fiarba cateva clocote. Adauga vinul, otetul si lichiorul si lasa sa fiarba. Spala coacazele si scurge-le. Adauga trei sferturi din coacaze in sos si fierbe-le cateva minute, la foc mic. Opreste focul dupa ce se inrosesc si se inmoaie.
Toarna sosul de coacaze negre intr-un blender si mixeaza. Strecoara sosul obtinut in cratita.
Cand e gata rata, incalzeste sosul impreuna cu celelalte coacaze. Prajeste pieptul de rata in putin ulei de masline, mai intai cu pielita in jos. Lasa capacul pe tigaie. Dupa 5-6 minute, la foc moderat, intoarce pieptul si mai lasa 5 minute. Intoarce din nou cu pielita in jos, pana se rumeneste bine.
Incalzeste sosul cu celelalte coacaze.
Scoate carnea pe un platou si tai-o felii si stropeste-le cu sos.
Piept de rata cu sos de coacaze negre si miere, o mancare fina pe care o poti servi alaturi de o salata verde.