Paste cu vinete si carne la cuptor
Pastele sunt un preparat delicios si sanatos daca au adaos de legume. Se fac repede si te salveaza in multe situatii cand ai putin timp la dispozitie. Sunt si satioase si nici nu ingrasa daca vei folosi paste integrale. Incearca aceasta reteta si in mod sigur vei avea cereri din partea familiei de a o repeta.
Ingrediente:
– un pachet de paste (400 g)
– 200 g carne tocata
– 1 vanata marisoara
– 150 g branza telemea
– 3 linguri de unt
– 3 cepe
– 3-4 catei de usturoi
– 6-7 rosii medii
– 6 linguri de masline fara samburi zdrobite
– 2 linguri de pesmet
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg.
Se toaca ceapa marunt, separat se taie cubulete rosiile si vanata.
Branza se da pe razatoarea mare.
Intr-o tigaie se incalzeste untul si se caleste ceapa timp de 2-3 minute, amestecand sa nu se arda.
Se adauga carnea tocata si se mai lasa pe foc 3-4 minute.
Se adauga rosiile si vanata si se fierbe totul 8-10 minute.
Opriti focul si adaugati maslinele, usturoiul pisat si jumatate din branza rasa.
Se amesteca totul cu pastele fierte.
Intr-o tava unsa cu putin unt se pun pastele astfel obtinute, iar deasupra se presara restul de branza rasa si pesmetul.
Se coace pana se rumeneste, circa 30 de minute.