Pasca cu branza dulce si stafide
Nu exista masa de Paste fara pasca cu branza dulce si stafide. O reteta usoara ce va da gust si culoare mesei cu ocazia sarbatorilor de Paste in familie.
Ingrediente aluat pasca
300 g de faina
60 ml de lapte
200 g de zahar
200 g de unt
25 g de drojdie
coaja de lamaie si de portocala
Ingrediente umplutura pasca
un kg de branza de vaca
doua linguri de smantana
doua linguri de faina
4 oua
250 g de zahar
200 g de stafide
doua pliculete de zahar vanilat
coaja de lamaie si de portocală
sare
Mod de preparare pasca cu branza dulce si stafide
Pune faina intr-un bol, fa un gol la mijloc si adauga ouale, maiaua pregatita din drojdie, lapte si putin zahar. Framanta adaugand toate ingredientele, pana obtii un aluat de cozonac. Lasa sa creasca langa o sursa de caldura.
In alt bol, pune branza de vaca, smantana, zaharul, coaja de lamaie si de portocala, un praf de sare, faina, zaharul vanilat si ouale. Amesteca cu mixerul, iar la sfarsit adauga stafidele.
Dupa ce a crescut, foaia de aluat se aseaza in tava unsa cu unt. Fa pe planseta un sul rasucit, de grosimea unui deget si taie in doua. Intinde cele doua bucati cu sucitorul. Aseaza prima foaie in tava unsa cu unt, toarna compozitia de branza, apoi acopera cu cealalta foaie, presandu usor, sa nu iasa branza.
Baga in cuptor, la temperatura potrivita, aceeasi de la inceput, la sfarsit.
După ce s-a copt, lasa pasca cu branza dulce si stafide la racit, la temperatura camerei, cateva ore. Pudreaza cu zahar si serveste pasca ornata cu frunzulite de menta, la masa de Paste in familie.