Papanasi cu miere si scortisoara
Papanasi cu miere si scortisoara sau cum sa-i dai gata cu desertul pentru Revelion. Daca ar sti ei ce ai pregatit pentru desert, petrecerea de Revelion ar incepe cu papanasii.
Ingrediente
500 g de branza de vaci
150 g de gris
50 ml de lapte
30 g de miere
doua batoane de scortisoara
o lingurita esenta de vanilie
1 lingurita esenta de portocale
200 g fulgi de migdale
Mod de preparare
Pune o oala cu apa la fiert in care adauga batoanele de scortisoara.
Prajeste usor fulgii de migdale, intr-o tigaie, fara grasime.
Intr-un vas amesteca branza de vaci cu grisul, mierea si esentele.
Se adauga laptele si amesteca bine.
Din compozitia obtinuta formeaza bilute.
Dupa ce apa a dat in clocot, aduaga bilutele si lasa sa fiarba pana cand se ridica la suprafata.
Scoate-le cu spumiera si da-le prin fulgii de migdale apoi stropeste-i cu miere.
Mananca cativa papanasi cu miere si scortisoara pana incepe petrecerea de Revelion, ca sa prinzi pofta de viata.