Muraturi: Gogosari cu miere, umpluti cu struguri
Gogosarii cu miere, umpluti cu struguri par a fi migalosi, insa prepararea lor nu iti va lua mai mult de o ora, iar rezultatul va fi unul de exceptie.
Ingrediente pentru un borcan de 5 litri
un kg de gogosari mari
2-3 morcovi
o radacina telina mica, cu tot cu frunze
750 gr struguri albi cu boabe mari
Solutia
1,5 l apa plata
0, 650 l otet
325 g miere de albine
0,300 l de ulei
o lingura cu varf de sare grunjoasa
1/2 lingura cu boabe de piper
foi de dafin
Mod de preparare
Spala gogosarii si curata-i de cotor si seminte. Curata morcovii si telina si taie-le rondele subtiri. Spala strugurii si indeparteaza boabele de pe cotor. Ia cate un gogosar, pune in el o rondea de morcov, una de telina si umple-l cu boabe de struguri.
Deasupra fiecarui gogosar umplut, pune cate un capacel din frunze de telina sau cate o rondea de morcov/telina, pentru ca boabele de struguri sa nu iasa. Aseaza gogosarii unul peste altul in borcan, fara sa-i presezi. Prepara solutia din ingredientele de mai sus, pune-o la fiert, las-o sa dea cateva clocote si pune-o asa fierbinte in borcan, peste gogosari.
Pune capacul borcanului sau leaga-l bine cu celofan dublu, si inveleste-l in paturi groase, pentru cel putin 2-3 zile.