Modalitati eficiente sa nu mai intarzii la intalniri
Intarzii mereu, nu-i asa? Stii ca punctualitatea te-ar ajuta in relatiile cu colegii, seful sau prietenii, insa esti mereu in intarziere. Prietenii tai nici nu se mai obosesc sa ajunga mai devreme de 20 de minute dupa ora stabilita pentru ca stiu ca oricum te vor astepta. Iata cateva modalitati care te vor ajuta sa ajungi la timp.
1. Fii atenta de fiecare data cand intarzii
De fiecare data cand intarzii, aloca 5 minute pentru a analiza ce s-a intamplat si ce poti face diferit in viitor. Continua sa analizezi si sa iti modifici comportamentul si actiunile in fiecare zi pana reusesti.
2. Planifica sa ajungi mai devreme
Programeaza-ti sa ajungi cu 15 minute mai devreme. Multi dintre cei care intarzie urasc sa astepte, astfel ca incearca sa ajunga la fix, dar acest plan functioneaza foarte rar. Tine minte: Daca iti planifici sa ajungi la fix, vei intarzia. Daca iti planifici sa ajungi mai devreme, sunt sanse sa ajungi la timp.
3. Pregateste-te din timp
Daca esti dezordonata, problema este ca nu te poti pregati repede. Scapi de asta pregatindu-te din timp. Cu cat ai mai putine lucruri de facut inainte de intalnire, cu stat esti gata mai repede. Pregateste hainele si alte lucruri personale intr-un loc usor accesibil. Daca continui sa faci totul in ultimul moment, vei intarzia mereu.
4. Anticipeaza eventualele intarzieri
Multe persoane nu iau in calcul intarzierile pe rutele pe care intarzie mereu. Daca trebuie sa conduci, evalueaza corect timpul necesar, traficul si gasirea unui loc de parcare. Timpul de condus este absolut imprevizibil, mai ales daca locuiesti intr-un oras mare.
5. Odihneste-te bine
Oamenii care intarzie frecvent sunt cei care adorm tarziu, ceea ce le creeaza dificultati sa se trezeasca dimineata. Pentru a nu avea probleme dimineata, dormi 8 ore mai ales in noptile inainte de o zi aglomerata. Incearca sa dormi suficient noaptea, pana sesizezi ca nu mai ai probleme sa te trezesti dimineata.
Alimente pe care sa le eviti la prima intalnire
6. Gestioneaza timpul eficient
Daca intarzii mereu, ar trebui sa incerci sa rezolvi problema imediat. Este important sa iti gestionezi timpul eficient. Gestionarea eficienta a timpului inseamna sa inveti sa evaluezi cat timp iti ia sa te pregatesti si cat iti ia sa ajungi la destinatie.
7. Recompenseaza-te
Cand te recompensezi, te simti motivat sa imbunatatesti lucrurile in viitor. Cea mai mare provocare este sa te schimbi, deoarece necesita eforturi sa infrangi lenea si obiceiurile nesanatoase. Incearca, insa, sa nu fii prea exigenta cu tine, ci sa te stimulezi cu mici recompense pentru fiecare succes in lupta impotriva obiceiului cronic de a intarzia mereu.