Macrou la gratar
Cand vine vorba de gratar printre prieteni, ridica doua degete si da-te mare cu reteta asta simpla de macrou la gratar.
Ingrediente
4 bucati de macrou proaspat
o lingura de zahar
o lingurita de sare
doua lamai
doua linguri ulei
Mod de preparare macrou la gratar
Taie pestele pe burta si curata-l de intestine. Taie capul si coada.
Cu un cutit cu varf ascutit taie usor pe langa coloana si elimina, pe cat posibil, toate oasele, fara a taia macroul in doua. Spala apoi bine pestele si usuca-l cu un prosop de bucatarie.
Stropeste macroul cu zeama de la o lamaie.
Condimenteaza cu zahar si sare si da la rece pentru cel putin jumatate de ora.
Scoate din frigider, stropeste cu ulei pe toate partile si pune pe gratarul incins. Lasa-l 3 minute pe fiecare parte. Apoi poti servi macrou la gratar cald, cu o salata.