Hering marinat, cu miere si ceapa
Heringul face parte din categoria pestilor grasi, bogati in acizi omega-3, chiar face concurenta somonului; contine peste 2 grame de omega-3 la 100 g peste, acizi foarte benefici sanatatii. Acestia scad riscul de boli cardiovasculare, cancer, artrita, sunt indispensabili functionarii creierului si regleaza nivelul de colesterol.
Pe langa acizii grasi omega-3, heringul este o sursa bogata de vitamine, contine toate vitaminele din complexul B, vitamina D, vitamina A, chiar si vitamina C.
Calciul, magneziul, potasiul, fosforul si alte minerale sunt deasemenea prezente in carnea de hering. Este un tip de peste pe care ar trebui sa-l includem mai des in alimentatia noastra.
Va recomandam o reteta de hering marinat cu miere si ceapa, ce poate fi unul dintre aperitivele mesei de Revelion, mai cu seama ca traditia spune ca in aceasta noapte cei care consuma peste sunt feriti de necazuri tot anul ce urmeaza.
Ingrediente:
– 1 hering
– 3 linguri de miere
– 2 cepe medii
– o jumatate de lamaie taiata in felii subtiri
– 1 lingura de ulei de masline
– sare, piper
Preparare:
Taiati ceapa in rondele fine, lasati-o cateva minute cu putina sare, dupa care o stoarceti in mana pentru a-i scurge o parte din suc.
Intr-un bol amestecati ceapa cu mierea, feliile de lamaie si uleiul de masline. Adaugati dupa gust sare si piper.
Lasati amestecul sa se odihneasca 30 de minute.
In timpul respectiv curatati heringul: il taiati in lung pe jumatate si ii scoateti sira si oasele. Il taiati apoi in felii subtiri cam de un deget.
In vasul din care urmeaza sa serviti, puneti la baza jumatate din ceapa cu miere.
Asezati apoi feliile de hering, peste care puneti si restul de ceapa.
Dati vasul la rece. A doua zi este numai bun de mancat. O sa va placa in mod sigur!