Grau cu miere, nuci si stafide
Graul cu miere, nuci si stafide este o reteta care se prepara mai ales in ajun de Craciun sau de Boboteaza. O poti face insa si in post sau oricand ti se face pofta de coliva.
Ingrediente
4 cesti cu grau
o ceasca cu stafide
o ceasca cu miez de nuca macinat
o ceasca cu miere
un plic cu zahar vanilat
coaja rasa de portocala si de lamaie
Mod de preparare
Spala graul de mai multe ori in apa rece, apoi de doua ori in apa calda si pune-l la fiert la foc mic. Lasa-l sa infloreasca bine, fara sa scada toata apa. Daca este necesar, in timpul fierberii, mai adauga apa fierbinte. Cand graul este bine fiert adauga mierea, nucile, stafidele, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie si portocala.
Acopera vasul si lasa graul sa se raceasca lent, 1-2 ore.