Cocktail cu fructe de iarna si miere de albine
Buna dimineata frumoasa de Craciun! Demult noi nu am mai vazut asa zapada frumoasa de sarbatori. Si parca si sania Mosului a alunecat mai frumos pe gheata. Va propunem sa incepeti ziua cu un cocktail cu fructe de iarna si miere de albine. Pentru ca sigur, ca si noi, ati cumparat multe fructe, pe care nu o sa apucati sa le mancati. Faceti un suc cu ele si beti-l dimineata, pe stomacul gol. O sa va asigure o digestie usoara si necesarul de vitamine ca sa puteti iesi prin frig sa faceti un om de zapada.
De ce sa va faceti un cocktail cu fructe de iarna si miere de albine dupa reteta noastra? Pentru ca, fiindca ati fost cuminti, va spunem un secret: nu toate combinatiile de fructe sunt bune. Va invatam noi ce sa puneti intr-un suc, ca sa iasa bun.
Ingrediente pentru patru persoane
sucul de la trei portocale
sucul de la un grepfrut
trei-mandarine
doua pere sau doua banane
doua linguri de miere
Mod de preparare
Puneti in blender sucul de portocale si de grepfrut, feliile de mandarine si bucatile de pere sau de banane, mierea si mixati doua-trei minute. Nu amestecati niciodata perele cu bananele in acelasi cocktail pentru ca se amesteca aromele si pentru ca sucul va deveni prea gros. V-am spus sa puneti si mandarine pentru ca fac bine la digestie. Si daca va pica greu mancarea, e bine ca odata la doua ore sa mancati jumatate de mandarina peste care ati pus o lingurita de miere.
Daca va place cocktailul asta, revenim si maine tot cu un cocktail cu fructe de iarna cu miere de albine, tot reteta proprie.
Si nu uitati ca la sfarsitul meselor sa beti un ceai verde, indulcit cu miere. Dupa care aveti liber la cata tuica vreti, aveti pansamentul facut.
Craciun fericit!