Cheesecake cu fructe si miere
Un desert gustos, pe placul intregii familii, fara zahar, cu miere si fructe. Ce poate fi mai sanatos? Acum, cand nu prea sunt fructe de sezon puteti alege kiwi sau orice alte fructe congelate: visine, capsuni, afine sau alte fructe de padure.
Ingrediente:
– 3-4 linguri de miere, in functie de dulceata fructelor
– 300 g smantana
– 500 g branza de vaci
– 30 g gelatina
– fructe dupa preferinta
Preparare:
Amestecati bine, pana omogenizati branza cu smantana. Branza ar trebui sa fie scursa, daca este apoasa.
Adaugati mierea si amestecati din nou.
Dizolvati gelatina intr-o cana cu apa la temperatura camerei, timp de 10 minute si apoi puneti-o pe foc pentru circa 5 minute, timp in care amestecati tot timpul.
Turnati gelatina treptat in amestecul de branza, smantana si miere si omogenizati foarte bine.
In forma de copt unsa cu putin unu sau ulei, asezati la baza fructele, taiate sau nu, dupa caz, peste care turnati amestecul obtinut mai sus.
Coaceti pana se rumeneste usor.