Aripioare de rata cu miere si susan
Aripioarele de rata cu miere si susan pot constitui un fel principal in sine, servit alaturi de o garnitura. Reteta poate constitui insa si un aperitiv aspectuos. Atentie insa, carnea trebuie lasata 24 de ore la marinat!
Ingredinete
12 aripioare de rata
6 linguri de miere
3 linguri de seminte de susan
3 linguri de sos de soia
jumatate de lingurita de piper
sare, piper proaspat rasnit
Mod de preparare
Amesteca intr-un vas (pe care il vei pune la cuptor) mierea, susanul si piperul. Pune aripioarele in aceasta compozitie, acopera vasul cu folie si da-l la rece pentru 24 de ore.
Dupa ce scoti vasul din frigider, amesteca bine aripioarele cu marinata si pune-le in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 20 de minute. Sareaza si presara piper proaspat macinat.
Serveste aripioarele de rata cu miere si susan cu o garnitura de orez basmati.