Trucuri pentru o dulceata reusita

Trucuri pentru o dulceata reusitaCa sa faci o dulceata reusita, aceasta trebuie sa fie suficient de legata, dar fructele sa fie intregi. Este foarte important si cum ambalezi si sterilizezi dulceata, ca sa tina cat mai mult si sa nu-si schimbe culoarea.

Trucuri pentru o dulceata reusita

- pentru ca fructele sa isi pastreze gustul si culoarea, spala-le repede, fara a le tine prea mult timp in apa

- pentru dulceturi de caise si de piersici, foloseste fructe mai putin coapte, ca sa nu se zdrobeasca la fiert. Astfel, cand dulceata este gata, siropul ramane limpede, iar fructele intregi

- pregateste dulceata in vase emailate si adauga aromele la sfarsit

RECOMANDARI

- fierbe dulceata la foc iute, daca vrei ca aceasta sa pastreze aroma fructelor si sa aiba o culoare deschisa

- amesteca dulceata cu o lingura de lemn, folosita numai in acest scop

- dulceturile si gemurile nu se mai inchid la culoare, daca in timpul fierberii adaugi pastile de vitamina C (500 mg la 500 g de compozitie). Sarea de lamaie pastreaza si ea culoarea fructelor si le mentine tari.

- pectina continuta de samburii de gutui ajuta la legarea dulcetii sau a gemului, de aceea este recomandat sa nu-i indepartezi. Daca dulceata este prea subtire, adauga putin Gelfix amestecat cu zahar si pune cratita din nou pe foc pentru cateva clocote.

- dupa ce ai oparit fructele in sirop, nu trebuie sa le mai atingi cu mana si ca sa nu se ridice la suprafata, nu turna dulceata in borcane cat este fierbinte, ci dupa ce se raceste.

- spala bine borcanele si sterilizeaza-le in cuptor. Inchide borcanele folosind capace noi, cu filet.

- mirodeniile cele mai folosite la prepararea dulceturilor sunt vanilia, scortisoara si cuisoarele.

ALTE SUBIECTE

FRUMUSETE: piele | masti | ten | acnee | creme | celulita | uleiuri esentiale | riduri | ochi | machiaj | unghii | par | moda

DIETE: alimentatie | grasimi | slabire rapida | greutate | pofta de mancare | calorii | sport

SANATATE: colesterol | hipertensiune | inima | cistita | hemoroizi | balonare | gripa | diabet | alcool | fumat | alergii

RETETE: supe | fripturi | salate | checuri | inghetate | prajituri | siropuri | dulceturi | compoturi | cocktailuri | muraturi

Fii la curent cu noutatile! Aboneaza-te la newsletter

Urmareste CURADEMIERE.RO pe FACEBOOK si TWITTER

Opinia ta este importanta pentru noi si pentru cititorii curademiere.ro. Vom aproba comentariile la subiect, cu un limbaj civilizat. Editorii nostri au dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor conditii

Opinia ta

Participa la discutii

  • achim: Mierea bio ,bla,bla,bla... singura diferenta intre apicultor…
  • Daniela: Am inteles, de acum ne dam numai pe afine. :)) Am o intrebar…
  • maria: De la creatie si pentu foarte mult timp dupa aceea oamenii n…
  • ela: Femeile slabe sunt triste. …
  • Ana Cirisan: Andriana Am descoperit ghimbirul ca fiind o buna masca atat…
x
Aboneaza-te la Newsletter

Introdu adresa ta de email: