Trucuri pentru o dulceata reusita

Trucuri pentru o dulceata reusitaCa sa faci o dulceata reusita, aceasta trebuie sa fie suficient de legata, dar fructele sa fie intregi. Este foarte important si cum ambalezi si sterilizezi dulceata, ca sa tina cat mai mult si sa nu-si schimbe culoarea.

Trucuri pentru o dulceata reusita
- pentru ca fructele sa isi pastreze gustul si culoarea, spala-le repede, fara a le tine prea mult timp in apa
- pentru dulceturi de caise si de piersici, foloseste fructe mai putin coapte, ca sa nu se zdrobeasca la fiert. Astfel, cand dulceata este gata, siropul ramane limpede, iar fructele intregi
- pregateste dulceata in vase emailate si adauga aromele la sfarsit
- fierbe dulceata la foc iute, daca vrei ca aceasta sa pastreze aroma fructelor si sa aiba o culoare deschisa
- amesteca dulceata cu o lingura de lemn, folosita numai in acest scop
- dulceturile si gemurile nu se mai inchid la culoare, daca in timpul fierberii adaugi pastile de vitamina C (500 mg la 500 g de compozitie). Sarea de lamaie pastreaza si ea culoarea fructelor si le mentine tari.
- pectina continuta de samburii de gutui ajuta la legarea dulcetii sau a gemului, de aceea este recomandat sa nu-i indepartezi. Daca dulceata este prea subtire, adauga putin Gelfix amestecat cu zahar si pune cratita din nou pe foc pentru cateva clocote.
- dupa ce ai oparit fructele in sirop, nu trebuie sa le mai atingi cu mana si ca sa nu se ridice la suprafata, nu turna dulceata in borcane cat este fierbinte, ci dupa ce se raceste.
- spala bine borcanele si sterilizeaza-le in cuptor. Inchide borcanele folosind capace noi, cu filet.
- mirodeniile cele mai folosite la prepararea dulceturilor sunt vanilia, scortisoara si cuisoarele.

Vrei sa primesti noutatile pe email? Aboneaza-te

Parerea ta

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

More in Retete
Marinata de peste

Reteta marinata de peste. Ingrediente marinata de peste un kg de peste 100 g de faina sare, piper frunze de...

Close