Sirop de visine la rece

Sirop de visine la receDaca vrei sa faci un sirop care sa se pastreze bun si peste doi ani, incearca un sirop de visine la rece.

Ingrediente sirop de visine la rece
3 kg de visine
3 l de apa
o lingura sare de lamaie
jumatate de lingura conservant
6 kg zahar

Cum se prepara sirop de visine la rece
Spala visinele si curata-le de codite si samburi. Pune-le apoi intr-o oala si adauga apa peste ele, sarea de lamaie si conservantul. Lasa sa stea 24 de ore. A doua zi adauga zaharul si mai lasa inca 24 de ore, amestecand din cand in cand sa nu se depuna zaharul pe fundul vasului. A 3-a zi separa visinele de sirop, strecoara siropul si pune-l in sticle. Fructele pune-le in borcan, cu sirop cat sa le acopere. Pastreaza-le pentru iarna, sunt foarte bune la o prajitura cu fructe sau la orez cu lapte.
Siropul de visine la rece se pastreaza bine si 2-3 ani.

2 Comentarii
  1. dorina says:

    cat zahar se pune?

Parerea ta

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Alatura-te fanilor


More in Retete
Biscuiti cu seminte de in

Reteta de biscuiti cu seminte de in. Ingrediente biscuiti: 300 g de faina, 200 g de margarina, 3-4 linguri seminte...

Close