Sirop de visine la rece

Sirop de visine la rece

Daca vrei sa faci un sirop care sa se pastreze bun si peste doi ani, incearca un sirop de visine la rece.

Ingrediente sirop de visine la rece

3 kg de visine
3 l de apa
o lingura sare de lamaie
jumatate de lingura conservant
6 kg zahar

Cum se prepara sirop de visine la rece

Spala visinele si curata-le de codite si samburi. Pune-le apoi intr-o oala si adauga apa peste ele, sarea de lamaie si conservantul. Lasa sa stea 24 de ore.

A doua zi adauga zaharul si mai lasa inca 24 de ore, amestecand din cand in cand sa nu se depuna zaharul pe fundul vasului.

A 3-a zi separa visinele de sirop, strecoara siropul si pune-l in sticle. Fructele pune-le in borcan, cu sirop cat sa le acopere.

Pastreaza-le pentru iarna, sunt foarte bune la o prajitura cu fructe sau la orez cu lapte.
Siropul de visine la rece se pastreaza bine si 2-3 ani.

Fii la curent cu noutatile! Aboneaza-te la newsletter

Urmareste CURADEMIERE.RO pe FACEBOOK si TWITTER

Opinia ta este importanta pentru noi si pentru cititorii curademiere.ro. Vom aproba comentariile la subiect, cu un limbaj civilizat. Editorii nostri au dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor conditii

2 Comentarii
  1. dorina says:

    cat zahar se pune?

Opinia ta

Participa la discutii

  • Marius Cezar: Salut ! Nu am inca stupii cumparati. Fondurile pot fi accesa…
  • Anca: Pentru decolorarea rapida a parului va recomand produsul pro…
  • Ciprian: Vând miere bio poliflora din flori de delta, ma puteți con…
  • Nexx: se pare ca animal print catsiga tot mai mult anul asta. dar …
  • Cura de Miere: Buna ziua, Un raspuns pentru intrebarea dvs. il puteti ga…
Aboneaza-te la newsletter

Introdu aici adresa de mail