Sirop de visine la rece

Sirop de visine la rece

Daca vrei sa faci un sirop care sa se pastreze bun si peste doi ani, incearca un sirop de visine la rece.

Ingrediente sirop de visine la rece

3 kg de visine
3 l de apa
o lingura sare de lamaie
jumatate de lingura conservant
6 kg zahar

Cum se prepara sirop de visine la rece

Spala visinele si curata-le de codite si samburi. Pune-le apoi intr-o oala si adauga apa peste ele, sarea de lamaie si conservantul. Lasa sa stea 24 de ore.

A doua zi adauga zaharul si mai lasa inca 24 de ore, amestecand din cand in cand sa nu se depuna zaharul pe fundul vasului.

A 3-a zi separa visinele de sirop, strecoara siropul si pune-l in sticle. Fructele pune-le in borcan, cu sirop cat sa le acopere.

Pastreaza-le pentru iarna, sunt foarte bune la o prajitura cu fructe sau la orez cu lapte.
Siropul de visine la rece se pastreaza bine si 2-3 ani.

Fii la curent cu noutatile! Aboneaza-te la newsletter

Urmareste CURADEMIERE.RO pe FACEBOOK si TWITTER

Opinia ta este importanta pentru noi si pentru cititorii curademiere.ro. Vom aproba comentariile la subiect, cu un limbaj civilizat. Editorii nostri au dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor conditii

2 Comentarii
  1. dorina says:

    cat zahar se pune?

Opinia ta

Participa la discutii

  • ionut: In armata am luat o ciuperca de care aproape am scapat cand …
  • mariana: bunica mea avea o ciuperca de multi ani si daca nu citeam ma…
  • andrei: Cristalizarea este un fenomen natural al mierii si totodata …
  • elena: am miere de vanzare, de salcam, de rapita si de floarea soar…
  • Gaban George: Consider ca ar fi bine ca pe langa retete ,reclame etc, cura…
Aboneaza-te la newsletter

Introdu aici adresa de mail