Muraturi: Gogosari cu miere

Daca ar fi sa fac un top al muraturilor de iarna, gogosarii cu miere ar fi campionii. Imi plac cel mai mult. Mai ales daca vine vorba de reteta asta, care nu necesita fierbere sau alte complicatii. Doar niste otet, miere si condimente. Dar haideti sa vedem!

Ingrediente
8 kg de gogosari
o conopida
3 morcovi
doua kg de miere
1 litru si 330 ml de otet
foi de dafin, mustar, piper, sare

Mod de preparare
Spala gogosarii si se inlatura semintele. Desfa conopida in bucatele: Taie morcovii felii.
Facem un amestec din otet de miere si condimente. Amesteca bine pana se dilueaza toata mierea in otet. Pune amestecul peste gogosari si mai amesteca de cateva ori.
Din cand in cand (la 2-3 ore), se amesteca gogosarii, ca si cei de deasupra sa ajunga sa stea in lichid si tot asa. Gogosarii se vor inmuia vor lasat foarte multa zeama.
Pune in borcane, in acestea urmand sa se toarne peste ei lichidul in care s-au macerat.
Pune capacele si pastreaza gogosarii cu miere undeva la rece, pentru la iarna.

Vrei sa primesti noutatile pe email? Aboneaza-te

Parerea ta

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

More in Mancaruri cu miere, Retete culinare cu miere
Muraturi: Ardei grasi cu miere

Imi lasa gura apa doar cand scriu reteta asta si ma gandesc cum o sa caut borcanele la iarna. Ardeii...

Close