Capaceala de albine. Proprietati

Capaceala de albine este un produs apicol ce contine miere, ceara, propolis si diferite alte substante active (enzime, antibiotice naturale).
Capaceala este de doua feluri, in functie de calitatile genetice ale rasei de albine: capaceala uscata (cu un procent de miere mai redus deoarece intre capaceala si miere se lasa si o perna de aer) si capaceala umeda (cu mai multa miere).
Cand albinele aduc mierea in stup, aceasta contine multa apa. Prin trecerea mierii de albine din celula in celula, ea este vanturata si imbogatita cu o serie de enzime, pana cand proportia de apa scade pana la un procent de circa 17-18%. Pentru a putea pastra mierea, albinele capacesc fiecare celula din fagure cu un capacel format din straturi succesive de ceara si propolis. Astfel, mierea se pastreaza in stup cu toate calitatile.
In momentul in care fagurele este capacit in proportie de aproximativ 2/3 din suprafata, apicultorul stie ca trebuie sa extraga mierea. Pentru a putea extrage mierea capacelele se taie cu un cutit special.
Capaceala este produsul apicol rezultat in urma indepartarii acestor capacele pentru extragerea mierii.

RECOMANDARI

Proprietatile capacelii de albine
Capaceala reprezinta unul din cele mai bune produse apicole. Prin aceasta combinatie de miere, propolis, ceara si diferiti alti compusi, capaceala are un rol important in reglarea metabolismului organismului precum si in ameliorarea si vindecarea multor boli.
Capaceala se consuma prin mestecare si intervine in igiena orala, vindecarea bolilor respiratorii, a bolilor de ficat, cresterea imunitatii organismului, boli de inima, etc.

ALTE SUBIECTE

FRUMUSETE: piele | masti | ten | acnee | creme | celulita | uleiuri esentiale | riduri | ochi | machiaj | unghii | par | moda

DIETE: alimentatie | grasimi | slabire rapida | greutate | pofta de mancare | calorii | sport

SANATATE: colesterol | hipertensiune | inima | cistita | hemoroizi | balonare | gripa | diabet | alcool | fumat | alergii

RETETE: supe | fripturi | salate | checuri | inghetate | prajituri | siropuri | dulceturi | compoturi | cocktailuri | muraturi

Fii la curent cu noutatile! Aboneaza-te la newsletter

Urmareste CURADEMIERE.RO pe FACEBOOK si TWITTER

Opinia ta este importanta pentru noi si pentru cititorii curademiere.ro. Vom aproba comentariile la subiect, cu un limbaj civilizat. Editorii nostri au dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor conditii

Opinia ta

Participa la discutii

  • achim: Mierea bio ,bla,bla,bla... singura diferenta intre apicultor…
  • Daniela: Am inteles, de acum ne dam numai pe afine. :)) Am o intrebar…
  • maria: De la creatie si pentu foarte mult timp dupa aceea oamenii n…
  • ela: Femeile slabe sunt triste. …
  • Ana Cirisan: Andriana Am descoperit ghimbirul ca fiind o buna masca atat…
x
Aboneaza-te la Newsletter

Introdu adresa ta de email: